Sct. Michaels
Børnehave

På Sct. Michaels er vi sammen om at være og om at lære. Alle bidrager til at styrke og udfordre hinanden, så vi kan udfolde vores potentiale og mærke vores muligheder.

Årshjul

Lejr

Hvert år i uge 25 tager vi på lejr på Frydenborglejren.

Vi tager afsted stuevis og har en enkelt overnatning derude.

Vi nyder det helt unikke samvær, der opstår, når vi kun har hinanden, naturen og masser af tid!

Det er utrolig givende for både børn og personale – og det er noget, der tales om lang tid før og efter, vi er afsted.

Bedsteforældredag

Fredag før pinse har vi bedsteforældredag.

Alle bedsteforældre inviteres til en hyggelig eftermiddag med frivillige lege og kreative værksteder. Det er altid hyggeligt at vise sin børnehave frem til bedsteforældrene. De sidste mange år har bedsteforældrene medbragt en blomst, som plantes sammen med barnet. Det er hyggeligt efterfølgende at kunne se på blomsten og vise den frem til kammeraterne, mens man mindes en god eftermiddag med bedsteforældrene.

Sommerfest

En gang om året har vi en sommerfest, hvor forældrene mødes til uformelt samvær sammen med deres børn.

Vi har sammen med vores forældreråd valgt, at der skal være fokus på hygge og samvær, og at der derfor ikke laves en masse aktiviteter. Det er rart at møde dem, ens barn leger med samt deres forældre. Vi plejer at lave et fælles ta’ selv bord – det er altid en stor succes!

Sct. Michaels dag

Den sidste fredag i september - så tæt på Sct. Michael dag som muligt - tager hele institutionens personale på en fælles udflugt. Det er skole, børnehave og sfo. Børnehave og sfo har normal åbningstid denne dag, selvom udflugten altid starter kl. 13, og skolen lukker kl. 12.50. Vi opfordrer dog til, at så mange børn som muligt bliver hentet tidligt, så vi kan få så mange personalemedlemmer som muligt med fra start. 

Krybbespil

Hvert år i december viser vores storebørnsgruppe krybbespil i kirken. Det er en stor begivenhed, som der er øvet på igennem flere uger. Alle børn og forældre i børnehaven inviteres, og storebørnsgruppens bedsteforældre må også deltage. Bagefter mødes vi til æbleskiver, saftevand og kaffe/the.

Forældrekaffe

En gang om måneden har vi forældrekaffe fra 15-16. Her kan man komme og drikke en kop kaffe/the, mens man leger med sit barn. Også her mødes man med andre forældre, og der er tid til at lave et puslespil eller tegne en tegning.

Arbejdsdag

En gang om året har vi arbejdsdag, hvor forældrene mødes og hjælper til med nogle af de opgaver, der er på legepladsen eller inde i børnehaven.

Det kan fx. være at skifte sand, male, fjerne ukrudt, klippe buske ned, vaske legetøj mv.

Faste årlige ture

Dyrehaven:

Hvert år er vi en tur i Dyrehaven i Haderslev. Vi kører med bus derned og hjem, ser på dyr, lytter, sanser, hygger, leger på legepladsen og spiser vores madpakker.

Brombærtur:

Hvert år tager vi på brombærtur på Skamling. Vi hentes af bus og sættes af oppe ved Skamlingsbanken. Herefter går turen gennem skoven ned til Binderup strand, hvor vi spiser madpakker og hygger indtil bussen henter os.

Afslutningsfest

I marts måned holder vi afslutningsfest for vores storegruppe. Vi laver mad sammen, leger og har disco. Når forældrene henter, uddeles der mapper til alle børn.

Kirken

Vi går i kirke til vores højtider. Præsten byder os velkommen og fortæller om den højtid, vi skal til at fejre. Vi besøger også nogle gange kirken for at opleve kirkerummet og se på billeder mv.

Motionsdag

Fredag før uge 42 holder vi motionsdag, hvor der laves forskellige aktiviteter, og det hele afsluttes med, at alle får medaljer og diplom.

Årlige begivenheder

Fastelavn

Vi fejrer fastelavn med at slå katten af tønden, synge fastelavnssange, få boller og kakao. Alle børn og voksne er udklædte, og det er en god dag, som børnene ser frem til.

Påskefrokost

Hvert år før påske holder vi påskefrokost, hvor alle børn medbringer en ting til et fælles ta’ selv bord. Det er spændende at smage noget nyt.

Julefrokost

Hvert år før jul afholder vi julefrokost, hvor alle børn medbringer en ting til et fælles ta’ selv bord.

Børnene er med til at vælge, hvad der skal være af pålæg.

Jule-hygge-klippe-dag

Sidst i november holder vi jule-hygge-klippe-dag.

Forældrene kommer, når de kan og klipper julepynt samt laver juledekoration med deres barn.

Der er stort kagebord med alle de kager, forældrene har bagt til dagen.

Legetøjsdag

Den første fredag i hver måned har vi legetøjsdag, hvor børnene må medbringe legetøj hjemmefra. Det er en god måde at lære at dele, og vores oplevelse er, at det lige så godt kan være den gamle yndlings bamse, der medbringes, som det kan være den nyeste legetøjsbil.

Samtaler

Vi afholder følgende samtaler:

3-6 måneder efter opstart: opstartssamtale

Når barnet er 4 år: trivselssamtale

November/december det år barnet fylder 5 år afholdes skoleparathedssamtale.

Alle samtaler er et tilbud.

Herudover holdes der samtaler, hvis der er behov for det.

Forældremøde

I maj måned afholdes der forældremøde med valg til forældrerådet.

På forældremødet kan man høre mere om hverdagen, forældrerådet kan have punkter til debat, eller der kan være et overordnet emne, som vi fortæller om.

Åbent hus

Det er altid muligt at kontakte skolens kontor og aftale tidspunkt til et besøg og en rundvisning.
Ønsker man som forælder at være tilstede ved undervisning i klasserne, skal det på forhånd aftales med klassens lærere. 
Vi arrangerer åbent hus i forbindelse med emneuger på skolen, ligesom vi også i efteråret afholder åbent hus for elever til kommende 0. og 7. årgang.
Datoerne annonceres på hjemmesiden. 

Kontakt os

bubble