Sct. Michaels
Børnehave

På Sct. Michaels er vi sammen om at være og om at lære. Alle bidrager til at styrke og udfordre hinanden, så vi kan udfolde vores potentiale og mærke vores muligheder.

Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution, der drives af Sct. Michaels Skole og bygger på det katolsk kristne menneskesyn.

Der optages dog børn uanset religion - det er altså derfor ingen forudsætning for optagelse, at man er katolik.

Børnehaven modtager børn i alderen 2,10 -7 år. Vi er normeret til 60 børn, og personalet består af både pædagoger, pædagogiske assistenter og medhjælpere.

Vores formål er, i samarbejde med forældrene, at skabe et miljø for børnene, der kan supplere hjemmets opdragelse, samtidig med at vi skaber et frirum for børnene i en til tider hektisk hverdag.

Vi tilstræber, at barnet udvikler sig til et åbent og selvstændigt menneske, der kan indgå i et fællesskab af børn og voksne.

Vi tilbyder børnene tryghed, omsorg og mange muligheder for oplevelser. Vi stimulerer børnenes trang til at afprøve og udforske omgivelserne, så deres erfaringsområde og aktivitet fremmes.

Disse opgaver løser vi under hensyntagen til børnenes alder og udviklingstrin.

De pædagogiske principper i vores institution bygger på næstekærlighed. Der bliver gjort meget ud af, at vi alle, børn som voksne, er gode ved hinanden, at vi respekterer hinanden, uanset hvor i verden vi kommer fra, eller hvad der end måtte være af forskelligheder.

For os er det vigtigt, at børnene leger med hinanden, og derfor vægtes legen meget højt. Igennem legen udvikler børnene deres naturlige færdigheder samtidig med, at de bliver socialiserede. Børnene lærer at tage hensyn til andre, de lærer af hinanden og udvikler en god social forståelse. Vi guider børnene, når der opstår små konflikter, så de lærer selv at klare små uoverensstemmelser.

I Sct. Michaels Børnehave hygger vi om børnene. Vi gør dem sociale og selvstændige, stiller krav og giver dem selvværd, - og vi gør det med godt humør og en god humor.

 

Børnehavens historie

Vi skal helt tilbage til 1943 for at finde børnehavens start, som tidligere hed Sct. Hedvigsøstrenes Børnehave. 
Kommunen kunne på det tidspunkt ikke skaffe pasningsplads til det behov, der var, og søstrene fik ideen til at oprette en børnehave.

 

Aktuelt

Traditioner har en stor plads hos os

Før efterårsferien var hele børnehaven til høst andagt i Sct. Michaels kirke.

Alle...

Børnehaven nyder det er blevet vinter!

Endelig kom der masser af sne, så børnehavens børn har været ude for at lave snemænd,...

Besøgsdage til kommende 0.kl.

Åbent-hus med tilmelding. Den 30.11. og den 02.12. fra kl. 13.30 har vi åbent for...
Se alle indlæg
Se alle
indlæg

Indmelding
Det er nemt at indmelde dit barn

Indmeld mit barn

 

bubble